15-minútový tréning na spodnú časť tela: Posilníte zadok i stehná!

15-minútový tréning na spodnú časť tela: Posilníte zadok i stehná!

Jar sme už privítali, no ani sa nenazdáme a budeme sa s ňou lúčiť, pretože ju vystrieda slnečné leto. Práve na letné obdobie sa mnohí tešia už od prvých chladnejších jesenných dní, prípadne od začiatku zimy. Leto je skutočne čarovné, patria k nemu dlhé večery, grilovačky, výlety aj polihovanie pri bazéne. Kým sa však vyberieme chytať vitamín D niekde k vode, máme ešte dosť času na to, aby sme čo-to v prípade potreby vylepšili na svojej postave, ktorá následne v obľúbených plavkách zažiari ešte viac. Pomôže nám k tomu zdravá strava aj dostatok pohybu. Príchodom jari sa začína sezóna rôznych druhov zeleniny a ovocia, vďaka čomu budú ešte dostupnejšie.

K čerstvej zelenine a ovociu by sme mali ešte pridať nejaké ryby, chudé mäso, strukoviny, celozrnné obilniny či oriešky a, samozrejme, vodu. Vyvážená strava je základom pre pevné zdravie i pekné telo. Pohyb, respektíve cvičenie či pohybová aktivita sa na tom však podieľajú taktiež. Sedavý životný štýl nezvyšuje len riziko priberania, ale aj rozvoja rôznych zdravotných ťažkostí. Späť však k získavaniu postavy do plaviek. Na ktorej časti tela by ste chceli zapracovať vy? Mnohé ženy snívajú najmä o plochom brušku a štíhlom páse. Zabúdať by sme však nemali ani na spodnú časť tela. Ako precvičiť tieto partie?

Nezabúdajte na spodnú časť tela

Štíhle nohy, pevné stehná a tvarovaný zadok pekne ukážu v letnej sukni či krátkych nohaviciach. Dopomôžu nám k nim aj tie správne cviky a druhy cvičenia. V prvom rade môžeme spomenúť napríklad beh. Ten je veľmi nápomocný pri potrebe spáliť tuk a čo-to schudnúť. Je skvelý teda i na zoštíhlenie našich nôh. Pre posilnenie svalstva, a to hlavne svalstva nôh, zadku, ale aj priameho brušného svalu, môžete zo skrine vytiahnuť kolieskové korčule. Jazda na korčuliach v sebe spája zábavu aj prospešný pohyb. Vôbec však nevadí, ak preferujete skôr bicyklovanie. I jazda na bicykli vie skvelo posilniť svalstvo dolných končatín a rovnako podporí zdravie kardiovaskulárneho systému. 

Jar býva, čo sa počasia týka, všelijaká a niekedy skrátka nie je ten vhodný čas na behanie, korčuľovanie či bicyklovanie. V tom prípade neváhajte vytiahnuť zo skrine podložku na cvičenie a nejaké pohodlné oblečenie. Dobre zacvičiť si môžete aj v pohodlí domova, trebárs v obývačke. Prinášame vám inšpiráciu na 15-minútový tréning na spodnú časť tela. Zacvičte si podľa videa vyššie a precvičíte tak nohy, posilníte stehná a zapracujete na zadku. Výhodou tohto cvičenia je, že k nemu nepotrebujete žiadne špeciálne pomôcky na cvičenie. Samozrejme, zabúdať nemožno na to, že výsledky sú vždy viditeľné len pri pravidelnom cvičení. Do leta je však času dosť. Idete do toho?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 06.04.21 19:03

karma
100.00

Ja skôr bicykel mám zdravotné problémy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní