Ako na štíhle ruky? Zmeny prinesie 8-minútové cvičenie už po pár týždňoch!

Ako na štíhle ruky? Zmeny prinesie 8-minútové cvičenie už po pár týždňoch!

Pre udržiavanie si štíhlej línie a dobrej kondície je nevyhnutné dodržiavať zásady zdravého stravovania a rovnako je dôležité telu dopriať dostatok pohybu. Fyzická aktivita a pravidelné cvičenie nám pomáhajú udržiavať pohybový aparát, vrátane svalov, kostí či kĺbov, v dobrom stave a rovnako prispievajú i k formovaniu postavy. 

Vďaka správnym cvikom je možné napríklad zoštíhliť nohy, spevniť bruško alebo taktiež vyformovať ruky. Práve ruky sú pre mnohé ženy pomerne problematickou partiou. Mľandravé paže, ktoré sú mäkké a ovísajú rozhodne nevyzerajú dobre a zle pôsobia v pekných šatách či blúzke s odhalenými ramenami.

Túžite aj vy mať pevné paže, ktoré vyzerajú dokonale aj v tielkach či šatách bez ramienok? A ako krásne štíhle paže získať?

Účinné cviky pre krásne štíhle ruky

Ak chceme posilniť ruky a trochu ich vyformovať, cvičeniu sa pravdepodobne nevyhneme. Práve preto vám dnes prinášame inšpiráciu na 8-minútové domáce cvičenie, ktoré pozostáva z ôsmich jednoduchých, no veľmi účinných cvikov zameraných na hornú partiu tela.

Na tieto cviky nepotrebujete žiadne špeciálne náradie a čo je najlepšie, vhodné sú aj pre úplných začiatočníkov. Ak dáte cvičeniu šancu a budete sa mu pravidelne venovať, úžasné výsledky môžete spozorovať už po pár týždňoch.

Domáce cvičenie na ruky by malo byť pravidelné, iba tak má zmysel a iba vďaka tomu je možné vidieť výsledky. Toto 8-minútové cvičenie na štíhle ruky sa zdá byť úplne jednoduché, no verte, že vám spočiatku dá i poriadne zabrať. Účinne vďaka nemu precvičíte, posilníte a časom i zoštíhlite horné končatiny.

Odporúčame: 10-minútové domáce cvičenie pre ploché brucho: Zvládnu ho aj začiatočníci!

TIP: Ľahké činky pre efektívne cvičenie

Ak si trúfate a chcete zabrať ešte viac, pokojne cvičte s jednoručkami, respektíve malými činkami. Vďaka činkám a správnym cvikom precvičíte dvojhlavé svaly ramena aj svaly predlaktia. Postavte sa vzpriamene s nohami na šírku ramien, uchopte činky, paže držte vedľa seba. Potom cez pokrčené lakte zdvihnite obe ruky až k ramenám a následne ruky pomaly spustite do začiatočnej polohy. Cvik zopakujte.

Spočiatku voľte menej opakovaní, časom ich však určite zvládnete viac. Taktiež môžete pridať cvik na ovisnuté a ochabnuté tricepsy, čiže trojhlavé svaly hornej končatiny. Stačí vám naň jedna činka. Posaďte sa, činku uchopte obomi rukami a tie vzpažte nad hlavu.

Cvik spočíva v tom, že obe ruky pomaly ohýbame v lakťoch tak, že činku plynule spúšťame dozadu za hlavu. V tejto pozícii činku podržíme a ruky opäť vzpažíme. Dávajte si pozor na to, aby ste sa počas opakovania cviku neprehýbali v bedrách.

Extra TIP: Dobrým pomocníkom na posilňovanie rúk, ale aj ďalších častí tela, je aj odporová guma alebo expander. Aj s týmto pomocníkom sa dajú robiť rôznorodé účinné cviky na ruky. Ide pritom o lacnú a dobre dostupnú pomôcku na cvičenie.

Odporúčame: Chyby pri chudnutí, pre ktoré nebudete štíhli: Robíte toto aj vy?

Ďalšie triky pre krásne a štíhle ruky:

  1. Aeróbne cvičenia: Okrem cvičení na posilnenie svalov je dôležité venovať sa aj kardiovaskulárnym cvičeniam, ktoré pomáhajú spaľovať tuk a redukovať celkovú telesnú hmotnosť. Beh, jazda na bicykli, plávanie alebo chôdza sú výborné cvičenia na spaľovanie kalórií a formovanie štíhlejších rúk.
  2. Strava: Zdravá a vyvážená strava je kľúčom k dosiahnutiu štíhlych rúk. Snažte sa o zdravé jedlá s nízkym obsahom tuku, vyváženým obsahom bielkovín, sacharidov, vlákniny a dôležitých živín. Snažte sa obmedziť príjem rafinovaných cukrov, prebytočných kalórií a nezdravých tukov, ktoré môžu prispieť k nárastu hmotnosti.
  3. Hydratácia: Dostatočný príjem vody je dôležitý nielen pre celkové zdravie, ale aj pre zdravie a vzhľad pokožky rúk. Udržiavanie hydratovaných rúk môže pomôcť zmierniť suchú pokožku, zlepšiť jej elasticitu a dodávať jej zdravý vzhľad.
  4. Starostlivosť o pokožku: Denná starostlivosť o pokožku rúk je dôležitá pre zachovanie ich krásy a mladistvosti. Pravidelné používanie hydratačných krémov, ošetrujúcich olejov alebo masiek na ruky môže pomôcť udržať pokožku hydratovanú, hladkú a hebkú. Nezabudnite ani na ochranu rúk pred slnkom a škodlivými UV žiarami pomocou krému s ochranným faktorom.
  5. Vyhnite sa nadmernému slnečnému žiareniu: Prílišné vystavenie rúk slnečnému žiareniu môže spôsobiť predčasné starnutie pokožky a prispieť k tvorbe pigmentových škvŕn. Používanie ochranného krému na ruky s vysokým ochranným faktorom môže pomôcť chrániť pokožku pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia.

Článok aktualizovaný 20.2.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Čipková 01.01.21 21:20

karma
107.00

Nepáčia sa mi mľandravé paže. Vždy mi udrú do očí v lete, keď ženy nosia tričká bez rukávov.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní