Polievky sú dôležitou súčasťou našej stravy a mali by sme ich jesť pravidelne. Prečo ich nevynechávať? Polievky naše telo príjemne zahrejú a pripravia ho na konzumáciu hlavného jedla, a teda trávenie tuhej potravy. Naštartujú tvorbu tráviacich štiav a pohyby čriev. Konzumáciou polievok pred hlavným jedlom tiež podporíme pocit zasýtenia, zároveň telu doplníme tekutiny. Polievky sú ľahko stráviteľné a plné živín. Rozhodne sa ich oplatí zaradiť do jedálnička pri problémoch so zápchou, rovnako sú veľmi vhodné aj pri rozličných diétach. Skvelé na polievkach je to, že sa dajú pripraviť prakticky z čohokoľvek. Môže ísť o mäsové polievky aj zeleninové, so strukovinami, vajíčkom, cestovinami a podobne. Dnes vám prinášame hneď tri inšpirácie na chutné krémové polievky, ktoré budete milovať.
Krémové polievky zahrejú i zasýtia
Husté krémové polievky sú perfektnou voľbou na obed či večeru počas sychravých jesenných aj mrazivých zimných dní. Rýchlo zahrejú a poriadne zasýtia. Ak k nim pridáte napríklad plátok celozrnného chlebíka, razom zaženiete hlad na dlhú dobu. My vám dnes prinášame hneď tri inšpirácie na jednoduché a za pár minút hotové krémové polievky z paradajok a papriky, húb a červenej šošovice. Každá z nich ohúri vaše chuťové poháriky, preto ich neváhajte vyskúšať všetky. Tieto polievky sú navyše zdravé a plné živín. Napríklad paradajky patria medzi zdroje lykopénu, ktorý je známy silnými protirakovinovými účinkami. Huby telu rovnako doplnia množstvo dôležitých látok a majú priaznivý vplyv aj na imunitu. Červená šošovica je zase plná bielkovín, železa i vlákniny. Jej veľkou výhodou je, že je dobre stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie. Poďme sa však už pozrieť na samotné recepty. Ktorý vyskúšate ako prvý?