Lososová nátierka: Čistá chuť lososa v jednoduchej pomazánke

Lososová nátierka: Čistá chuť lososa v jednoduchej pomazánke
  • 28.12.2022
  • Lenka Biba Slovak

    • Zdieľaj:
  • 0

Losos je za posledné roky u Slovákov čoraz obľúbenejšou rybou. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, pričom výsledok stojí za to. Nielen na Vianoce je to ideálne voľba ako pre deti, tak aj pre všetkých členov rodiny. Čo však spraviť s touto chutnou rybkou, ak vám jej menší či väčší kúsok zostal a vy ho nechcete dať do mrazničky?

Odpoveď je jednoduchá – urobte si lososovú nátierku! Jej prípravu zvládne naozaj každý, nakoľko ide o nenáročný recept. A my si navyše myslíme, že práve lososová pomazánka sa veľmi rýchlo stane vašou novou obľúbenou delikatesou.

Je jemná, bohatá na chuť a navyše má aj krásnu farbu. Pokojne môžete skombinovať čerstvého i údeného lososa, k tomu už iba zopár ingrediencií, ktoré máme doma vždy poruke, a výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Nechajte vyniknúť čistú chuť lososa

Tentokrát sme sa rozhodli ukázať vám, že v jednoduchosti je krása – teda dokonalá chuť! A preto už samotný losos nepotrebuje žiadne ďalšie prísady v podobe smotanového syra, skôr naopak. Podčiarknite čistú chuť lososa iba korením, bylinkami, citrónom a troškou masla.

Lososa sparte, rozmixujte, vložte do maslového základu a voilá – lahodná lososová nátierka s dymovým, bylinkovým a citrónovým nádychom je hotová.

Odporúčame: Zelerový šalát s ananásom: Vyskúšajte tento TOP šalát aj vy!

Lososová nátierka

Ak ste hľadali niečo iné, máme pre vás TOP recept na vynikajúcu lososovú nátierku bez smotanového syra. Aj keď pomazánky s obsahom syra môžu byť chutné, často je v recepte toľko smotanového syra, že sa stráca textúra a chuť lososa.

V našej lososovej nátierke sme použili iba maslo a olivový olej, aby sme jej dodali bohatosť a aby sme spojili nátierku bez straty hlavnej zložky – lososa.

Ingrediencie na prípravu lososovej nátierky

  • Čerstvý losos
  • Údený losos
  • Citróny
  • Maslo
  • Olivový olej
  • Horčica
  • Petržlenová vňať
  • Soľ a čierne korenie

Neprehliadnite: Oreganový olej: Týchto jeho 9 účinkov je na nezaplatenie!

Postup na prípravu lososovej nátierky

  • Lososa osmažte – ideálne na panvici, nechajte vychladnúť a potom rozmixujte.
  • Údeného lososa rozmixujte alebo nakrájajte na malé kúsky.
  • Maslo a olivový olej vymiešajte do hladka.
  • Vmiešajte horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
  • Nakoniec pridajte duseného a údeného lososa.
  • Všetko poriadne premiešajte, preložte do misky a nechajte v chlade aspoň 1 hodinu, ideálne však cez celú noc.

Pokiaľ vám zostal z hlavného chodu kúsok lososa, pokojne ho môžete použiť do nátierky.

Ak vám v pomazánke nevadia väčšie kúsky lososa, nemusíte ho mixovať. V tom prípade bude stačiť, ak ho iba posekáte či nakrájate na menšie časti.

V prípade, keď je lososová nátierka studená, pred podávaním ju nechajte zohriať na izbovú teplotu, aby maslo zmäklo na roztierateľnú konzistenciu. Pri servírovaní nátierky bude veľmi efektné, ak plátky údeného lososa zatočíte do špirálky a uložíte na samotnú nátierku. Pretože ako sa hovorí – najskôr jedia oči. Prajeme vám dobrú chuť.

Odporúčame aj: Starostlivosť o vlasy: Nepodceňujte ju v žiadnom kroku a nechajte vaše vlasy zažiariť!


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Akčné ženy: Ako žiť plnohodnotne? Príďte na konferenciu Pre zdravie ženy
ZDRAVIE A PREVENCIA

Akčné ženy: Ako žiť plnohodnotne? Príďte na konferenciu Pre zdravie ženy

  • 0
  • 19.10.2022
Bolesť krížov v tehotenstve: Ako proti nej účinne bojovať?
ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Bolesť krížov v tehotenstve: Ako proti nej účinne bojovať?

  • 0
  • 26.11.2022
Umelá pľúcna ventilácia – kedy je nevyhnutná a aké sú jej riziká?
ZDRAVIE A PREVENCIA

Umelá pľúcna ventilácia – kedy je nevyhnutná a aké sú jej riziká?

  • 0
  • 14.11.2022