Horoskop zdravia na marec - Na TOTO by si mali jednotlivé znamenia zverokruhu dávať pozor

Horoskop zdravia na marec - Na TOTO by si mali jednotlivé znamenia zverokruhu dávať pozor
  • 23.02.2024
  • Michaela Kožáková

Rok 2024 je už v plnom rozbehu. Počiatočné mesiace sa niesli v podobe prehodnoťovania predsavzatí a rôznych sľubov, ktoré sme si pri pripíjaní počas silvestrovskej noci dali. Špeciálne miesto však v tomto či už krátkom alebo dlhom zozname by malo mať naše zdravie. 

Marec, prvý jarný mesiac sa spája nielen s príchodom slnečných dní, prvých prác v záhradkách či čítaním kníh, ale je tiež obdobím, kedy sa mnohí z nás rozhodnú začať lepšie sa starať o svoje zdravie. Niektorí z nás sa prihlásia na kurz kreslenia, aby rozvíjali svoje vnútorné ja, iní sa dajú na beh alebo začnú pravidelne cvičiť jogu. Nájdu sa však medzi nami i takí, ktorí svoje zdravie a následné zdravotné problémy odkladajú na „druhú koľaj", čo sa môže neskôr vypomstiť.

Každé zo znamení zverokruhu má svoje slabé miesta a je viac náchylné na určité choroby. Mesačný horoskop na marec prináša rôzne odporúčania a varovania pre jednotlivé znamenia v oblasti zdravia. Ako si Škorpión udrží dobré zdravie v marci? Čo by mali robiť Váhy, aby dosiahli duševnú pohodu? 

Neprehliadni: V takomto vzťahu budete najšťastnejší: Toto je ideálny partner podľa vášho znamenia!

♈ BARAN (21.03. – 20.04.)

Baran je energické znamenie, ktoré miluje fyzické výzvy. V marci však môžete byť náchylnejší na zranenia, preto je dôležité, aby ste to nepreháňali. Pravidelné cvičenie vás môže dlhodobo udržať v dobrej kondícii.

Nezabudnite však upraviť svoj jedálniček pre lepšiu rovnováhu, pozor na trávenie a prejedanie sa. Duševné zdravie Barana bude v marci vo všeobecnosti stabilné, ale snažte sa spomaliť a vyhýbať stresu. 

♉ BÝK (21.04. – 21.05.)

Osoby narodené v znamení Býka by si mali v marci dať pozor na prejedanie sa a nepreháňať to s mastnými jedlami. Dajte prednosť zelenine a ľahkým jedlám.

Pokúste sa tiež udržiavať správnu rovnováhu medzi odpočinkom, starostlivosťou o seba a pracovným životom. Udalosti okolo vás môžu ovplyvniť vaše duševné zdravie. Práca alebo rodina vám môžu spôsobiť stres. Venujte pozornosť svojim pocitom. Ak máte zdravotné problémy, neprepadajte panike, nechajte sa dôkladne vyšetriť a zájdite na zdravotné prehliadky.

♊ BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

V marci môžu Blížencom prospieť aktivity na zníženie stresu. Doprajte si dostatok spánku. Pre všetky svoje nápady potrebujete energiu, a to si bude vyžadovať kvalitný odpočinok. Ak máte chronické zdravotné problémy, podstúpte vyšetrenia a uistite sa, že si situáciu ničím nezhoršujete. Krátka dovolenka v práci je tým najlepším rozhodnutím, ktoré môžete pre svoju psychickú pohodu urobiť.

♋ RAK (22.06. – 22.07.)

Mesačný horoskop marec 2024 varuje všetky osoby narodené v znamení Rak. Tento mesiac vám môže priniesť veľa stresu. Naučte sa teda počas dňa robiť pravidelné prestávky, uberte z tempa a doprajte si odpočinok. Ak vás trápia problémy a túžite dosiahnuť duševný pokoj, pokúste sa znížiť úzkosť tým, že sa budete starať o svoju myseľ, ale aj o svoje telo. Kvalitný a dostatočný spánok môže byť jedným z hlavných cieľov, ktorý si na marec stanovíte. Neobetujte spánok kvôli práci alebo osobným záväzkom.

Pozri aj: TOP 7 najväčších fitness trendov pre rok 2024 – aké trendy v cvičení zaujmú vás?

♌ LEV (23.07. – 23.08.)

Premeňte svoju túžbu byť stredobodom pozornosti na zdravý zvyk. Zapojte sa do nejakej skupinovej fyzickej aktivity. Je veľmi dôležité, aby ste našli rovnováhu medzi prácou, rodinou a vlastnou pohodou. V marci sa obzvlášť starajte o svoje trávenie a obličky. Oplatí sa vám absolvovať i preventívne prehliadky. Pravidelné cvičenie a meditačné praktiky vám môžu pomôcť vybudovať si telo, o ktorom ste vždy snívali.

♍ PANNA (24.08. – 23.09.)

Panny pozor, v marci môžete byť náchylné na zvýšenú úzkosť. Skúste sa počas tohto mesiaca menej stresovať. Doprajte si relax, prechádzku v prírode či príjemný víkend niekde na horách. Odhodlanie prekonať akékoľvek prekážky vám prinesie úspechy v práci, no nezabúdajte si dopriať oddych. Musíte si uvedomiť, že ideálny čas začať žiť zdravším životným štýlom je práve teraz. Venujte pozornosť svojim slabostiam a starajte sa o seba každý deň. Nepodceňujte ani pravidelné zdravotné prehliadky.

♎ VÁHY (24.09. – 23.10.)

Marec môže byť dobrým mesiacom na to, aby ste sa venovali aktivitám, ktoré udržia vaše duševné a fyzické zdravie v harmónii. Začnite si vytvárať nové sociálne väzby a požiadajte o pomoc svojich blízkych, ak cítite potrebu. Doprajte si dostatok fyzickej aktivity. To je to najlepšie, čo môžete urobiť pre dlhodobé udržanie svojho zdravia. Nikdy tiež nepodceňujte svoj imunitný systém.

Aby ste si udržali duševné zdravie, bude dôležité, aby ste si svoje záležitosti dôkladne naplánovali a premysleli. Určite nerobte veľa vecí naraz a zbytočne sa nestresujte.

Zaujme Ťa: Známky úplného vyčerpania: 7 varovných signálov

♏ ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

Ak si chcete zachovať svoju duševnú rovnováhu, hľadajte zdravé spôsoby, ako vyjadriť svoje pocity. Praktizujte vedomý prístup k životu. Tento mesiac buďte obzvlášť pozorní na to, ako sa vysporiadate so svojimi emóciami. Skúste si tiež doma uvariť zdravšie jedlo, doprajte si dostatok odpočinku a stýkajte sa s priateľmi. Táto kombinácia vám pomôže udržať si dobré zdravie.

♐ STRELEC (23.11. – 21.12.)

Osobám narodeným v znamení Strelec prospeje, ak sa fyzická aktivita stane bežnou súčasťou ich dňa. Zároveň sa radšej zamerajte na stály pokrok ako na dosiahnutie dokonalosti. Sústreďte svoju nepokojnú povahu na učenie sa cvikov a pohybov, ktoré posilnia vašu myseľ, telo a ducha. Vyskúšajte meditáciu alebo pilates. Do svojho jedálnička by ste mali zahrnúť zdravšie potraviny, piť menej kávy a obmedziť cukor.

♑ KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

V marci si vytvorte pravidelný harmonogram starostlivosti o seba. Urobte si pauzy na načerpanie síl a netrestajte sa za zlyhania – takto udržíte svoj duševný stav v rovnováhe. Ak máte chronické ochorenie, pozorne počúvajte svoje telo, aby ste si nepohoršili.

Kozorožci budú v marci vystresovaní kvôli práci, ale nebojte sa, všetko bude v poriadku. Pokúste sa zmeniť i svoje stravovacie návyky, aby ste sa vyhli akýmkoľvek vážnym zdravotným problémom. Láska a zdravie spolu súvisia preto navarte svojmu partnerovi chutné a výživné jedlo.

Odporúčame: Najväčšie mýty o sexe – 7 častých tvrdení, ktoré nemusia byť tak celkom pravdivé

♒ VODNÁR (21.01. – 19.02.)

V marci budete potrebovať podporu svojich blízkych, aby ste boli v rovnováhe. Ak nájdete podporu, nič nebude môcť otriasť vaším psychickým stavom. Zvládnete akýkoľvek stres, ktorý sa môže objaviť v práci či vo vzťahoch. Vodnári však môžu byť tento mesiac náchylní na infekcie dýchacích ciest a kože. Nezabudnite si preto často umývať ruky a dbať na hygienu. Doprajte si tiež príjemný výlet najlepšie s partnerom alebo priateľmi a načerpajte potrebnú energiu.

♓ RYBY (20.02. – 20.03.)

Osoby narodené v znamení Rýb by určite mali venovať pozornosť svojim fyzickým a emocionálnym potrebám, ako aj signálom svojho tela. Naučte sa ovládať stres, najmä stres súvisiaci s láskou. Zlepšenie zdravia dosiahnete tým, že sa budete vyhýbať vyprážaným a ťažko stráviteľným jedlám. Snažte sa viesť čo najzdravší životný štýl. Cvičte jogu, aby ste sa mohli lepšie sústrediť či už v práci, ale i v partnerskom živote.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní