Ako zvládnuť horúce letné noci? Vieme, v čom tkvie tajomstvo úspechu!

Ako zvládnuť horúce letné noci? Vieme, v čom tkvie tajomstvo úspechu!

Horúce noci sú menej príjemnou súčasťou obľúbeného obdobia v roku. Prírodné, inovatívne spracované materiály však dokážu veľa vyriešiť.

Chladivý TENCEL™ Lyocell

Posteľná bielizeň, ktorá chladí? Znie to ako letný sen... TENCEL™ Lyocell je výnimočne odolný a zároveň pružný, jemný a príjemný aj pre najcitlivejšiu pokožku. Mikroskopické vlákna odvádzajú vlhkosť z tela, absorbujú dvojnásobne viac ako bavlna a navyše prirodzene vytvárajú antibakteriálne prostredie, ktoré bráni množeniu mikroorganizmov.

Výnimočné vlastnosti lyocellu sa uplatnia celoročne, dvojitý termoregulačný účinok v studených mesiacoch zahreje a v lete príjemne chladí.

Pozri aj: Rastú vám v záhrade čierne ríbezle? Pripravte si ríbezľový džem, sirup a ďalšie dobroty!

Na začiatku výroby materiálu TENCEL™ Lyocell stojí drevo. Skutočné, prírodné, voňavé drevo. Z jeho úlomkov sa ďalej vyrobí celulóza, ktorá v sofistikovanom procese postupne dostane podobu vlákien spriadaných do priadze a nakoniec husto tkaných do látky. 

Drevo pochádza z udržateľne obhospodarovaných lesov a celý výrobný proces je postavený na energii z obnoviteľných zdrojov. Vlákna sú 100% biologicky odbúrateľné, takže sú od prvej štiepky až po výsledné obliečky šetrné k životnému prostrediu. 

V kolekciách posteľnej bielizne a posteľných plachiet Lejaan sú vlákna TENCEL™ Lyocell kombinované v pomere 60 % ku 40 % bavlny. Cena obliečok na vankúš + perinu je 105 EUR. Vďaka minimalistickému dizajnu a autorským farbám je možné kolekcie navzájom farebne kombinovať.

https://www.lejaan.sk/obliecky-z-tencel-lyocellu-22

hodvábny vankúš

Zdroj: Lejaan

Kúzlo hodvábu

Nielen blahodárne účinky na pleť, ale aj výrazný chladivý efekt predurčuje hodvábne obliečky na vankúše k tomu, aby sa stali nevyhnutnou súčasťou letnej výbavy. Dokonalá jemnosť pravého hodvábu neirituje ani citlivú pokožku, nevysáva z nej prirodzenú vlhkosť a jeho chladivý efekt umocňuje pocit relaxácie.

Tvár je po noci strávenej na hodvábnom vankúši hladká a neotlačená. Jemný povrch hodvábnej látky prospieva aj vlasom, najmä tým kučeravým a suchým, pre ktoré pôsobí ako prirodzený "kondicionér".

Obliečky zo série Delicate Silk sú vyrobené zo 100% hodvábu najvyššej kvality (tzv. morušový hodváb) v bielej, svetlošedej alebo béžovej farbe. Presne pasujú na vankúše veľkosti 50 x 70 cm. Cena je 1 80 EUR.

https://www.lejaan.sk/hodvabne-vankuse-66

letný paplón

Zdroj: Lejaan

Novinka medzi prikrývkami

Nočnej relaxácii v lete výrazne pomôže aj odľahčená verzia prikrývok. Lejaan preto prichádza s novinkou Comfort Lightweight. Tenšia alternatíva najobľúbenejšej prikrývky Lejaan má výplň z mikrovlákien, ktoré vlastnosťami kopírujú pravé perie (bez rizika pre alergikov) a má obľúbený hladký prešívaný povrch zo 100% bavlny.

Ľahká gramáž 200 g/m2 je ideálna na letné obdobie. Vzdušná letná prikrývka Comfort Lightweight disponuje výplňou z mikrovlákna a hladkým povrchom zo 100% bavlny. Jemne vrstvená výplň a prešívanie pre stále nadýchaný vzhľad aj pri nižšej gramáži. Prateľná a vhodná aj pre alergikov. Šesť variant veľkostí, cena od 118 EUR v závislosti od veľkosti.

https://www.lejaan.sk/letne-paplony-comfort-70


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní