Obuv nie je len funkčnou, ale aj módnou záležitosťou: Je dôležité, aké topánky nosíte!

Obuv nie je len funkčnou, ale aj módnou záležitosťou: Je dôležité, aké topánky nosíte!

Obuv – dnes veľmi dôležitá súčasť našich životov. Deň čo deň, v závislosti od ročného obdobia a počasia, si na nohy nazúvame tenisky, lodičky, poltopánky, mokasíny, sandále a šľapky, čižmy a iné druhy obuvi, ktoré nás chránia pred nástrahami na chodníkoch i rôznymi živlami. Sú dôležitou nielen funkčnou, ale aj štýlovou záležitosťou.

Avšak, v minulosti naše telo nebolo stvorené na to, aby sme niečo nosili na nohách. Naši predkovia nepoznali topánky a nevedeli, čo to je mať nohy chránené. Chôdza naboso možno nebola najpríjemnejšia, ale mala množstvo výhod. Aj to je dôvod, prečo aj v dnešnej dobe natrafíme na množstvo vyznávačov „chôdze naboso“.

Odporúčame: Štýlové dámske čižmy na zimu: 5 TOP trendov do zimného počasia

V súčasnosti obuv zastáva niekoľko funkcií, vďaka čomu je nevyhnutná pre nás a náš život. Obuv určuje trendy, je prispôsobená rôznym udalostiam a dokonca sa častokrát oblečenie dolaďuje k topánkam.

Obuv buduje osobnosť a vytvára dojem o človeku

Aj vy máte vo zvyku pozerať ľuďom na topánky? Nuž, nie ste sami. Vraví sa, že aj na pracovných pohovoroch vám personalisti pozerajú na topánky, pretože tie o vás dokážu veľa povedať. Nielen chôdza, reč tela, ale aj topánky môžu formovať vašu osobnosť a názor iných na vašu osobu.

Kvalitná obuv buduje sebadôveru. No okrem toho zanecháva trvalý dojem, ktorý odráža váš nadčasový štýl a zmysel pre detail. Investícia do kvalitnej dámskej obuvi je teda rozumnou a hlavne skvelou voľbou. Navyše, ak pracujete v kancelárii alebo na významných pozíciách, je dôležité dať si záležať na výbere samotnej obuvi.

Móda je výrazná ako umenie. Preto rovnako ako pri oblečení, aj pri topánkach môžete prezentovať svoju osobnosť a identitu. Topánky môžu veľa vypovedať o vašich záujmoch alebo každodennom životnom štýle. Ak napríklad nosíte jasné, krikľavo sfarbené topánky, je pravdepodobnejšie, že ste extrovert ako niekto, kto nosí topánky neutrálnejších farieb.

Pozri aj: Jesenná krása v členkovej obuvi: Krásne zahreje a dodá sychravej sezóne iskru!

Obuv pomáha zlepšovať výkony

Vezmime to aj zo športovej stránky. Športová obuv je špeciálne vytvorená tak, aby bola človeku nápomocná pri podávaní výkonu. Správne zvolená obuv na konkrétnu činnosť alebo šport je špecifický upravená a prispôsobená terénu, na ktorom sa bude používať.

Napríklad – na beh sú vhodné bežecké topánky, na cvičenie v posilňovni tenisky, na golf i tenis sú zase vhodné topánky určené na špecifický povrch. Obuv teda poskytuje lepšiu priľnavosť k zemi.

Obuv ROBEL

Zdroj: ROBEL

Módna záležitosť, od ktorej sa všetko odvíja

Nie je to tak dávno, čo prehliadkové móla zaplavili štýlové topánky, ktoré sa postupne prebojovali aj do našich šatníkov. Aj keď sa hovorí o zdravotných účinkoch obuvi, vždy je a bude dôležitá aj jej estetická stránka.

Dôkazom toho sú aj rôzne štýly topánok, ktoré nám prinášajú módni návrhári. Samozrejme, štýl každej z nás je jedinečný a každej sa páči niečo iné, vďaka čomu sa od seba odlišujeme. Kým niektoré módne výstrelky ohúria len menšie množstvo milovníčok módy, iné sú také univerzálne, že ich máme všetky.

Topánky tak môžu človeku dodať štýlový vzhľad, ale tiež môžu byť odrazom jeho záujmov. Výsledný outfit môže byť tiež prejavom vášho citu pre módu, nadčasového šatníka či aktuálnych trendov.

Kým sa v minulosti topánky prispôsobovali outfitu a dolaďovali k nemu (napr. topánky museli ladiť s kabelkou, k slávnostnému oblečeniu sa nosili prevažne lodičky,...), dnes je to naopak. Topánky sú o niečo dôležitejšie než samotné oblečenie, čoho dôkazom je aj fakt, že sa oblečenie prispôsobuje práve topánkam.

Dokonca sa prekračujú aj akékoľvek zaužívané konvencie. Pokojne si ku slávnostnému kostýmu môžete obuť tenisky. Tie sa hodia aj k šatám alebo sukni.

Topánky a skrátené nohavice – outfit, ktorým zabodujete!

Môžeme povedať, že obuv je natoľko dôležitá, že určuje trendy. Ak ste si doposiaľ mysleli, že vyhrnuté džínsy sú len akousi „frajerinou“, ktorou sa mladšia generácia zviditeľňuje, opak je pravdou. Cieľom takéhoto outfitu nie je byť výnimočný, ale ukázať svoje topánky v plnej kráse.

Prečo ich skrývať pod oblečením, keď môžu vyniknúť a byť stredobodom celého outfitu?! Topánky priťahujú pozornosť, preto ak ich necháte vyniknúť, odpútate zraky ľudí od svojich nedokonalostí.

jesenná obuv ROBEL

Zdroj: ROBEL

Obuv je najdôležitejšou súčasťou oblečenia, pretože dodáva módny vzhľad a zároveň chráni a podporuje nohy. Pohodlne sa pohybujte a predveďte svoj osobný štýl tým, že si pozriete široký výber Robel obuvi. Či už potrebujete športovú obuv, štýlové čižmy či kvalitný pár lodičiek na robel.sk nájdete všetko!

Coco Chanel raz povedala: „Žena s dobrými topánkami nie je nikdy škaredá“. Ak investujete do akejkoľvek obuvi, vždy budete štýlová, pokiaľ sa budete cítiť sebavedomo.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní