- Recepty z tekvice
1 z 4
Polievka z Hokkaido tekvice
Potrebujeme: 1 kg tekvice Hokkaido, 1 – 2 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, cca 600 ml vývaru, 2 PL olivového oleja, 4 PL kyslej smotany, soľ, korenie
Postup: Tekvicu umyjeme, rozrežeme, odstránime z nej semienka a nakrájame na kúsky. Rovnako si očistíme mrkvu, cibuľu a cesnak. Nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme v hrnci na olivovom oleji a zakrátko pridáme aj mrkvu s tekvicou. Chvíľu restujeme a následne zeleninu zalejeme vývarom. Hrniec prikryjeme a varíme domäkka. Keď je zelenina mäkká, polievku dôkladne rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Dochutíme soľou, korením, prípadne obľúbenými bylinkami. Podávať môžeme s lyžicou kyslej smotany či tekvicovými semienkami.
Odporúčame: Trápi vás alergia na sóju? Neuveríte, kde všade sa nachádza!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy