Huba REISHI

Huba REISHI

Je jednou z najcennejších húb tradičnej čínskej medicíny, ktorá ju využíva už viac ako 4 000 rokov  na podporu vitality, regeneráciu a obranyschopnosť organizmu.

Reishi je jedným z najznámejších adaptogénov na svete. Adaptogény sú rastliny alebo huby, ktoré pomáhajú nášmu telu obnoviť prirodzenú rovnováhu a zdravie a tak lepšie zvládať stres a rýchle životné tempo.

Ak máte pocit, že vo vašom tele je nerovnováha, že sa necítite „vo svojej koži“ , práve REISHI sa postará, aby ste sa cítili dobre.

Ling Zhi ako ju aj volajú v Číne, je tu pre lepšiu imunitnú funkciu a duševnú jasnosť, vďaka čomu si vyslúžil prezývku „kráľ húb“.

Štúdie opakovane preukázali, že huby Reishi majú antioxidačné schopnosti, ktoré im umožňujú posilniť obranyschopnosť organizmu, bojovať s autoimunitnými ochoreniami, srdcovým chorobami, alergiami, infekciami či vysokým tlakom a cholesterolom.

Verte tomu alebo nie, toto všetko huba Reishi dokáže.

Pozri aj: Zvýšená teplota – kedy je potrebné ju znižovať a ako na to?

Ste pripravení dozvedieť sa viac?

Poďme sa pozrieť na to, prečo by ste mali zvážiť začlenenie tejto neuveriteľnej vitálnej huby do vašej dennej rutiny.

Huby Reishi, známa pod latinským názvom Ganoderma lucidum, rastú nad zemou a vytvárajú „plodnicu“ spolu so spojivovými vláknami (nazývanými mycélium), ktoré sa menia na bylinné liečivá, tinktúry, čaje, prášky a extrakty.

Po väčšinu histórie tradičnej čínskej medicíny sa huby Reishi sušili, krájali na plátky, varili v horúcej vode a potom lúhovali, aby sa z nich pripravil liečivý čaj alebo polievka. Výrobcovia produktov Reishi dnes používajú techniku ​​spracovania, pri ktorej sa niekoľkokrát varí pri vysokom tlaku, čo umožňuje extrakciu účinných látok do formy tinktúry.

Ako funguje huba Reishi

Za posledných niekoľko desaťročí desiatky rôznych štúdií uskutočnených v Japonsku, Číne, USA a Spojenom kráľovstve preukázali, že huby Reishi sú schopné poskytnúť ochranu proti mnohým chorobám.

Keďže huby reishi fungujú ako „imunitný modulátor“, môžu pomôcť obnoviť hormonálnu rovnováhu, vrátiť telo späť do homeostázy a regulovať aktivitu imunitného systému.

Výskum ukazuje, že huby Reishi pôsobia ako normalizujúca látka, regulujúca rôzne bunkové funkcie a systémy, vrátane endokrinného (hormonálneho), imunitného, ​​kardiovaskulárneho, centrálneho nervového a tráviaceho systému.

Jednou z najväčších výhod Reishi je, že je schopná urobiť tak veľa, no nevyvoláva žiadne vedľajšie účinky. Zároveň nie sú toxické ako tradičné lieky.

Neprehliadni: Pociťujete mravčenie v nohách? Môže to byť príznak toho, že niečo v organizme nie je v poriadku!

Tajomstvo REISHI?

Zložky, ktoré Reishi obsahuje - beta-glukány, rastlinné steroly, ktoré pôsobia ako prekurzory hormónov v tele, polysacharidy, ktoré bojujú proti rozvoju rakovinových buniek a kyslé látky nazývané triterpény, ktoré vypínajú reakciu tela na alergie.

Tak čo myslíte, je to taký malý zázrak prírody?.

Určite áno. Huba Reishi je vitálna huba, ktorá prichádza s dlhým zoznamom bonusov pre naše zdravie.

Pridajte Reishi do polievok, čajov, kávy či rôznych jedál pre rýchly a pohodlný spôsob, ako zvýšiť ochranu svojho zdravia.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní