Rýchly obed z ničoho? Poradíme vám, ako uvariť aj z mála surovín

Rýchly obed z ničoho? Poradíme vám, ako uvariť aj z mála surovín
  • 14.07.2023
  • Lenka Biba Slovak

Aj vy si často lámete hlavu nad tým, aký rýchly obed si máte uvariť? Receptov je veľmi veľa a naše obchody dokonca ponúkajú aj množstvo polotovarov, ktoré nás lákajú na zaručene chutné a rýchlo pripravené jedlo. Avšak polotovar sa takmer vždy líši od krásne vyzerajúceho obalu, ktorý nás láka na jeho kúpu.

Preto, ak je to možné, si radšej vždy pripravte obed sami doma. Zaručene tak budete vedieť, čo sa v ňom nachádza a rovnako budete presne vedieť, čo konzumujete. Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na to, čo si pripraviť na obed, dnes vám prinášame jednoduché tipy na recepty, na ktorých si pochutnáte nielen vy, ale aj vaši najbližší.

Čo na obed?

Pri príprave nielen obeda, ale akéhokoľvek jedla, by sme mali myslieť na:

  • použitie čerstvých a lokálnych surovín,
  • vyváženú stravu,
  • obsah vitamínov a telu prospešných látok.
  • a nepochybne skvelú chuť pripravovaného jedla.

Základom obeda býva nepochybne polievka, po ktorom nasleduje hlavné jedlo a niekedy si radi doprajeme aj dezert, prípade sladký obed ako hlavný chod.

Pri príprave mäsa nezabúdajme na čerstvý zeleninový šalát, ktorý podporí trávenie a metabolizmus.

Rýchly obed v podobe cestovín, zemiakov či polievok

Obľúbenou voľbou na rýchly obed sú častokrát cestoviny. Vybrať si môžete z mnohých druhov, pričom veľmi obľúbenými sú napríklad špagety aglio olio e peperoncino. Je to úžasný recept z maximálne 6 surovín, pričom nutné sú ale iba tri - a to olivový olej, cesnak, špagety. Po tomto recepte zostanú zaručene iba prázdne taniere. 

Rýchle, chutné a obľúbené sú aj:

Ak by ste ale mali chuť skôr na sladké, odporúčame plnené guľky a, samozrejme, k obedu nesmú chýbať aj chutné polievky! Ako napríklad tieto:

Neprehliadnite: Slovenský raj je rajom pre turistov! Poradíme, ktoré miesta rozhodne navštíviť

Tipy na rýchly a sýty obed

Pripravte si rýchly obed s našimi jednoduchými a sýtymi receptami. Vyskúšajte čerstvý šalát, časovo nenáročný sendvič alebo rýchlu praženicu, ktorú pripravíte okamžite.

  • Obedový hrniec s údeným lososom, quinoou a kôprom - tento jednoduchý obedový balíček je rovnako chutný ako výživný, s chrumkavou uhorkou a reďkovkami a bylinkovým krémovým dresingom.
  • Grilované kuracie prsia - obalené v cesnaku, sladkej paprike a bylinkách. 
  • Sendvič s vajíčkom, tuniakom a avokádom 
  • Pikantné kuracie prsia v tortille - opečte ich najprv na panvici s limetkou, chilli a cesnakom a potom ich poukladajte na tortillové zábaly so semienkami.
  • Brokolicový cestovinový šalát s vajíčkami a slnečnicovými semienkami - zabaľte si bielkoviny, sacharidy a vitamíny s týmto jedlom z brokolice, cestovín a domácich vajíčok.

Odporúčame aj: Egreše - spoznajte najlepšie odrody, spôsob pestovania a použitie!

Čo na obed cez týždeň? Inšpirujte sa tipmi od KAMzaKRASOU.sk!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní