- Zdravé cestoviny
2 z 3
Cestoviny s bazalkovým pestom
Ingrediencie: 300 g cestovín (celozrnné, strukovinové), 2 poháre bazalkových listov, 40 g orechov (napr. kešu), 90 g parmezánu, 3 a 1/2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ a korenie
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Zlejeme ich a polovicu pohára vody z cestovín si odložíme nabok. Do mixéra dáme bazalkové listy, orechy, parmezán, olivový olej, cesnak a podľa potreby soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme. Následne zmes podľa potreby postupne zriedime vodou z cestovín. Hotovú omáčku z pesta zmiešame s uvarenými cestovinami. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou či parmezánom.
Skúste aj: Karfiol zdravo a chutne: Skúste recept na zapekaný karfiol s cuketou!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy