Lievance z muškátovej tekvice
Potrebujeme: 200 g muškátovej tekvice, 3 PL hladkej múky, 100 g kyslej smotany, 1 PL cukru, 1 vajce, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, kokosový olej na smaženie
Postup: Ako prvé tekvicu umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Potom ju v hrnci s vriacou vodou povaríme asi 5 minút. Tekvicu scedíme a rozmixujeme na hladkú kašu. Do dostatočne veľkej misky nalejeme tekvicové pyré a pridáme k nemu všetky ingrediencie. Vymiešame cesto, z ktorého na rozpálenej panvici s trochou oleja smažíme lievance. Podávame ich s ovocím, džemom, čokoládovou nátierkou, šľahačkou, medom a podobne.
Odporúčame: TOP 7 dôvodov, prečo jesť červenú šošovicu: Je lepšia než ostatné strukoviny?
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy