Ako sa nestrápniť firemným darčekom

Ako sa nestrápniť firemným darčekom

Blíži sa sezóna rozdávania firemných darčekov. Čím zamestnancov, klientov alebo partnerov oslovíte a akým druhom darčekov je lepšie sa vyhnúť? Prečítajte si naše odporúčania.

Čo nie je dobrý nápad

Vzhľadom na to, že zoznam tých, ktorých chceme obdarovať, môže byť pomerne dlhý, musíme voliť také firemné darčeky, ktoré sú neutrálne a ktoré by nevyvolali nepriaznivé dojmy.

Pozri aj: Tajomstvo úspešného chudnutia po pôrode odhalené!

K takýmto darčekovým predmetom môže patriť aj obyčajná fľaša vína či kvalitného slovenského alkoholu. Netušíme totiž, či naši zamestnanci alebo partneri neriešia v súkromní problémy s alkoholom alebo skrátka alkohol vôbec nepijú, z osobných alebo zdravotných dôvodov. 

Nevhodný darčekový predmet môžete zvoliť aj v prípade, že zablúdite do kategórie osobných darčekov. V nej sa nachádza všetko, čo si väčšina z nás rada vyberá sama – ide o parfumy, módne a bytové doplnky, kozmetiku alebo drogériu.

Lacné darčeky odhalia rýchlo

Láka vás to k príveskom a šnúrkam na kľúče, lacným perám alebo iným plastovým produktom? Verte, že vaši klienti a partneri viac ocenia darček, ktorý je v súlade s ekológiou. 

V prípade darčekov nízkej kvality získajú dojem, že ste sa pri výbere vôbec nesnažili. Vyvarujte sa tiež firemným darčekom, kde sa kladie do popredia vaše logo. Príliš veľké logo spôsobí, že z darčeka sa stáva reklamný predmet. 

Ideálne darčekové balenie je také, ktoré je vytvorené s ohľadom na ekológiu a ktoré nám rozžiari oči ešte skôr, ako zistíme, čo sa vnútri skrýva. Klaďte dôraz na každý detail, všetko sa v očiach klienta počíta.

Vyskúšaj: Kukuričný olej – ako sa vyrába, aké má účinky a ako ho používať?

darčekový box

Zdroj: slovenskedarceky.sk

Preferujte praktické darčeky

Logo môže i nemusí zdobiť vaše darčeky. Že je darček od vás, príjemca zistí napríklad aj na základe priloženej pohľadnice, kde vaše logo, poďakovanie alebo prianie nájde. Presvedčte sa, že aj personalizované firemné darčeky môžu mať elegantný a nevtieravý dizajn. 

Vaši zamestnanci, klienti a partneri ocenia domáce i ručne vyrobené produkty a bonus je, ak svojím premysleným darčekovým balením pôsobia luxusne. Takto sa i obyčajný darček stáva zrkadlom vášho dobrého vkusu a precíznos

personaizované firemné darčeky

Zdroj: slovenskedarceky.sk

Tipy na darčeky, s ktorými zabodujete

Pri výbere firemných darčekov máte úplne voľnú ruku. Volíte si typ darčekového balenia i jeho obsah. Ten môžete prispôsobiť oblasti, ktorej sa vaša firma venuje (napr. zdravý životný štýl), alebo sa rozhodnete pre darčekový box na mieru, ktorý bude obsahovať malé milé pozornosti, ktorými nikoho neurazíte. 

Sviečky, zápisníky s perom, ľanové tašky, sypané a bylinkové čaje, oriešky, sušené ovocie, med, medovina, lekvár, tradičné bylinné sirupy a likéry sú obľúbenou voľbou. Vo vianočnom období sú vhodnými darčekmi voňavé voskové ozdoby, rôzne druhy korenín, suché vianočné pečivo a keksíky alebo neutrálne vianočné ozdoby. Vyberať firemné darčeky môže byť zábavné.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní