Zimná starostlivosť o pleť

Zimná starostlivosť o pleť

Starostlivosť o pleť v zimných mesiacoch môže byť náročná, ale pomocou niekoľkých jednoduchých krokov môžete udržať svoju pleť v čo najlepšom stave.

Zima je dlhá a môže dať pleti poriadne zabrať

Starostlivosť o pleť v zime je nevyhnutná na to, aby vaša pleť vyzerala a cítila sa čo najlepšie. Možno si poviete, že na vás nesvieti slnko, a teda nie je nutné riešiť žiadnu ochranu, no opak je pravdou. Keď je vonku chladný a suchý vzduch, je dôležité venovať zvýšenú starostlivosť ochrane pokožky a udržiavať ju vyživenú a hydratovanú.

Odporúčame: Trápia vás kruhy pod očami? Zistite, čo ich zhoršuje a ako sa ich zbaviť

Rutina v starostlivosti o pleť

Po prvé, rozmaznávajte svoju pokožku jemným peelingom a maskami, ktoré pomôžu vtiahnuť do pokožky vlhkosť a udržia jej zdravý vzhľad. Tie vám pomôžu odstrániť odumreté kožné bunky a udržia vašu pleť hladkú a žiarivú. Pleti v zime aj v lete musíte dopriať kvalitné produkty, ktoré jej dodajú potrebné vitamíny, minerály a budete s ich výsledkami spokojní. V dm letáku si teraz vyberiete nielen z rôznych kozmetických produktov, ale aj zo širokej škály rôznych značiek. Nájdite ten konkrétny produkt, ktorý vám bude vyhovovať, zaraďte ho do rannej či večernej rutiny a ostaňte mu dlhodobo verní.

Po druhé, je dôležité udržiavať pleť hydratovanú. Vyhľadajte kvalitný hydratačný krém, ktorý budete poctivo používať každé ráno v chladnom počasí (ale aj keď sa oteplí – hydratácia je nevyhnutným krokom v starostlivosti o pleť). Mali by ste používať hutný hydratačný krém, ktorý vašu pleť ochráni pred chladným vzduchom a nepríjemným vetrom. Možno budete chcieť investovať aj do zvlhčovača vzduchu, ktorý pomôže zabrániť vysušovaniu pokožky, ak máte pocit, že je u vás doma príliš sucho. Postačiť môže aj menší difuzér, aby ste čo najviac eliminovali problém s vysušovaním a svrbením pokožky. Nezabudnite piť veľa vody. Pleť sa potrebuje hydratovať aj zvnútra. Toto je základným kľúčom k zdravej a žiarivej pleti počas celého roka.

Po tretie, dbajte na ochranu pokožky pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Keď idete von, noste čiapku a šál a používajte opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom, a to aj keď je zamračené. Slnečné UV lúče sa k vám stále môžu dostať, preto je ochrana pokožky pred nimi nevyhnutná. Nakoniec nezabudnite použiť balzam na pery tiež s ochranným faktorom SPF, aby boli vaše pery zdravé, chránené a hydratované. S trochou zvýšenej starostlivosti a pozornosti môže vaša pokožka vyzerať skvele počas celého zimného obdobia.

Odporúčame: Delená strava – aké pravidlá pri nej treba dodržiavať? Pomôže človeku schudnúť?

Pravidelnosť ruže prináša

Ochrana pokožky v zime je dôležitá - chladné počasie, suchý vzduch a nedostatok slnečného svetla sa môžu na pokožke negatívne prejaviť. Vďaka niekoľkým jednoduchým tipom, ktoré spomíname, si však môžete udržať zdravý a žiarivý vzhľad pleti počas celej zimy a pripraviť ju na leto v tej najlepšej kondícii!

Pri starostlivosti o pleť (a to nielen v zime) musíte byť precízni a je potrebné dbať na pravidelnosť. Keď hovoríme o pravidelnosti, máme na mysli každodennú rannú aj večernú rutinu. Vždy je po zobudení a pred spaním nutné pleť dôkladne a dokonale vyčistiť. Na každodenné umývanie tváre môžete používať jemný, hydratačný čistiaci prípravok a následne hydratačný krém, prípadne aj ten očný. Ráno je teda vždy nutné zaradiť aj ochranný SPF faktor, ktorý na pleti vytvorí akýsi film a naň už príde prípadne len make-up.

V neposlednom rade nezabúdajte, že žiadne kozmetické prípravky ani profesionálne služby dermatológov vám s problémami s pleťou v zime ani v lete nepomôžu, ak nemáte vyvážený zdravý jedálniček. Konzumácia zdravých potravín môže pomôcť vyživovať pokožku zvnútra, čo sa odzrkadlí na jej vzhľade zvonka.

Vďaka týmto tipom môžete udržať svoju pleť v čo najlepšom stave aj počas zimných mesiacov.

Odporúčame: Starostlivosť o vlasy: Nepodceňujte ju v žiadnom kroku a nechajte vaše vlasy zažiariť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní