Tieto znamenia si majú dávať pozor na zhoršené trávenie v novembri!

Tieto znamenia si majú dávať pozor na zhoršené trávenie v novembri!
  • 17.11.2023
  • Lenka Biba Slovak

Všetci vieme, že naše znamenie zverokruhu môže ovplyvniť našu osobnosť. Ale vedeli ste, že môže tiež diktovať, čo by sme mali jesť a čomu sa vyhýbať? Dnes sa preto spoločne pozrieme na to, ako môže vaše znamenie zverokruhu ovplyvniť váš výber jedla, a to práve tento mesiac! Ktoré znamenia ohrozuje zhoršené trávenie?

Povieme vám tiež niekoľko konkrétnych odporúčaní, čo by ste mali – a čo by nemali – jesť. Či už ste gurmán, ktorý sa chce dozvedieť viac o spojení medzi astrológiou a jedlom, alebo ste len zvedaví, čo hviezdy hovoria o vašej strave práve na november, zostaňte s nami a čítajte ďalej!

Čo je potravinová astrológia?

Potravinová astrológia využíva polohu planét a hviezd na určenie toho, aké potraviny sú pre človeka prospešné. Vychádza z presvedčenia, že zoradenie planét a hviezd ovplyvňuje všetko na zemi, vrátane ľudského zdravia. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako praktizovať potravinovú astrológiu.

Všetky metódy však zahŕňajú pohľad na polohu planét a hviezd v čase narodenia človeka. Okolo potravinovej astrológie sa vedie veľa diskusií, pričom niektorí tvrdia, že ide o pseudovedu. Mnohí však veria v jej účinnosť a používajú ju na pomoc pri výbere stravy.

Ako znamenia zverokruhu ovplyvňuje to, čo jete?

Je všeobecne známe, že znamenie zverokruhu výrazne ovplyvňuje náš život. To zahŕňa všetko od našej osobnosti po našu kariéru a dokonca aj naše jedlo. Mnohí napríklad veria, že naše znamenie zverokruhu môže diktovať, aké jedlá by sme mali jesť a ktorým by sme sa mali vyhýbať.

  • Na podporu tohto presvedčenia existuje niekoľko vedeckých dôkazov.
  • Štúdie napríklad ukázali, že ľudia s určitými znameniami zverokruhu majú väčšiu pravdepodobnosť alergie na určité potraviny.
  • Niektoré štúdie navyše naznačujú, že ľudia so špecifickými znameniami zverokruhu častejšie trpia určitými chorobami, ako je rakovina alebo srdcové choroby.

Ak sa teda pýtate, či vaše znamenie zverokruhu ovplyvňuje alebo neovplyvňuje jedlo, ktoré jete, odpoveď je s najväčšou pravdepodobnosťou „áno“. A ktoré znamenie by si malo dať pozor na zhoršené trávenie počas novembra 2023?

Neprehliadnite: Ktoré znamenia v novembri ohrozuje oslabená imunita?

BARAN (21.marec - 20.apríl)

Baran je známy tým, že je aktívny, vášnivý a impulzívny. Sú tiež náchylní na zmeny nálad a môžu byť dosť netrpezliví. Pokiaľ ide o jedlo, Baran by sa mal poobzerať po potravinách, ktoré mu dodajú trvalú energiu počas celého dňa a pomôžu mu udržať koncentráciu.

Potraviny bohaté na bielkoviny - Barani potrebujú potraviny, ktoré im dodajú trvalú energiu a pomôžu im sústrediť sa. Potraviny bohaté na bielkoviny ako chudé mäso, ryby, tofu, fazuľa a strukoviny sú na to ideálne.

Komplexné sacharidy - komplexné sacharidy, ako sú celé zrná, škrobová zelenina a ovocie, pomôžu udržať hladinu cukru v krvi stabilnú a dodajú trvalú energiu.

Potraviny bohaté na železo - železo je nevyhnutné na udržanie energetickej hladiny a prevenciu únavy. Dobrým zdrojom železa je tmavá listová zelenina, červené mäso, hydina, morské plody a strukoviny.

Pikantné jedlá - Barani milujú vo svojom živote trochu korenia! Chilli papričky, zázvor, cesnak a ďalšie bylinky môžu pomôcť urýchliť metabolizmus a podporiť trávenie.

Voda - zostať hydratovaný je nevyhnutné pre každého, ale je to kľúčové pre aktívnych Baranov, ktorí majú tendenciu sa veľa potiť. Uistite sa, že pijete veľa vody počas dňa, aby ste zostali hydratovaní.

Sladké jedlá - Baran potrebuje nepretržitú energiu počas dňa, takže sladké pochutiny, ako sú tyčinky alebo sušienky, povedú len k rýchlemu prívalu energie, po ktorom bude nevyhnutný pád.

Kofeín - zatiaľ čo káva alebo čaj môžu pomôcť Baranovi cítiť sa ostražitejšie, príliš veľa kofeínu môže viesť k úzkosti a podráždenosti. Najlepšie je držať sa jednej alebo dvoch šálok denne – alebo namiesto toho skúste bylinkové čaje!

Alkohol - alkohol môže narušiť kvalitu spánku a sťažiť sústredenie na ďalší deň. Najlepšie je obmedziť konzumáciu alkoholu – alebo si ho odložiť len na špeciálne príležitosti.

BÝK (21.apríl - 21.máj)

Podľa astrológie sa znamenie Býka spája s elementom zeme. Ľudia narodení v tomto znamení bývajú praktickí a pri zemi. Sú známe aj tým, že sú spoľahlivé a trpezlivé.

Pokiaľ ide o jedlo, ľudia Býka by sa mali držať diéty, ktorá je jednoduchá a výživná. POZOR - mali by sa vyhýbať polotovarom a všetkému príliš sladkému. Namiesto toho by sa mali zamerať na konzumáciu čerstvého ovocia a zeleniny, celozrnných výrobkov a chudých bielkovín.

Odporúčame aj: Poznáte všetky nápoje so škodlivým obsahom? Budete prekvapení, na čo všetko si treba dať pozor!

VÁHY (23.september - 23.október)

Ako Váhy ste diplomatický a spravodlivý a vždy sa snažíte vidieť obe strany každej situácie. Tiež vás priťahuje krása a harmónia a máte veľký zmysel pre štýl.

Pokiaľ ide o jedlo, mali by ste hľadať vyvážené jedlá, ktoré vám pomôžu udržať rovnováhu.

  • Existuje ale niekoľko vecí, ktorým by sa Váhy mali vyhýbať, pretože môžu viesť k úzkosti a nerovnováhe.
  • Patria sem kofeín, alkohol, polotovary a sladké pochutiny.
  • Váhy by si tiež mali dávať pozor, aby sa neprehriali, čo môže viesť k poruchám trávenia.
  • Namiesto toho sa zamerajte na jedenie malých a častých jedál počas dňa.

Pokiaľ ide o výber správnych potravín pre vaše znamenie, zamerajte sa na tie, ktoré sú čerstvé a lokálne. Ovocie a zelenina sú vždy dobré, pretože obsahujú vitamíny a minerály. Celé zrná, chudé bielkoviny a zdravé tuky vám pomôžu udržať hladinu energie a udržať váš metabolizmus v dobrej kondícii.

STRELEC (23.november - 21.december)

Jupiter je vládnucou planétou pre znamenie zverokruhu Strelca. Slabý Jupiter môže spôsobiť, že Strelec bude trpieť stukovatením pečene a tiež poruchami obličiek.

  • Toto zverokruh sa musí vyhýbať konzumácii pikantných jedál.
  • Mali by tiež kontrolovať príjem cukru.
  • Zakázané by malo byť aj fajčenie a pitie.

Môžu však jesť potraviny bohaté na oxid kremičitý, medzi ktoré patrí zelená listová zelenina a tiež šošovica, banány a jahody.

Tip pre vás: Prírodné antibiotiká, ktoré ničia baktérie. Týchto 11 zázračne účinkuje na zdravie a máte ich doma

KOZOROŽEC (22.december - 20.január)

O niektorých potravinách sa hovorí, že sú prospešné pre ľudí na základe ich znamenia zverokruhu a Kozorožec nie je výnimkou.

  • Vo všeobecnosti sa o Kozorožcoch hovorí, že si potrpia na potraviny bohaté na bielkoviny, ako je mäso, ryby a fazuľa.
  • Dobre sa im darí aj s listovou zeleninou a koreňovou zeleninou.

Tieto potraviny poskytujú energiu a výživu, ktorú Kozorožci potrebujú, aby zostali silní a sústredení.

POZOR - existuje niekoľko vecí, ktorým by sa Kozorožci mali vyhnúť. Jedným z nich sú mliečne výrobky, ktoré môžu tomuto znameniu niekedy spôsobiť tráviace ťažkosti. Ďalšou potravinou, ktorej sa treba vyhnúť, je niečo príliš sladké – najlepšie je držať sa jednoduchých, zdravých jedál, ktoré vás nezaťažia.

VODNÁR (21.január - 20.február)

Vodnár je jedenástym znamením zverokruhu a je známy tým, že je nezávislý, empatický a výstredný. Ľudí narodených v tomto znamení často lákajú nezvyčajné či netradičné diéty. Dobre im však prospieva strava s vysokým obsahom ovocia a zeleniny, ako aj celozrnných výrobkov a strukovín.

Vodnár by sa mal vyhýbať polotovarom a všetkému, čo obsahuje veľa umelých prísad.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní